• Home
  • Nieuws
  • Goed werkende aanpak tegen graffiti voor Nijmegen

Goed werkende aanpak tegen graffiti voor Nijmegen

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Goed werkende aanpak tegen graffiti voor Nijmegen

De gemeente bindt de strijd aan tegen toenemende graffiti op plaatsen waar dat niet is toegestaan. Het probleem groeit de laatste jaren enorm en Stadspartij Nijmegen. Daarom nam Stadspartij Nijmegen het plan voor een meervoudige aanpak op in haar verkiezingsprogamma.

Wethouder Jean-Paul Broeren kondigde deze week aan dat deze aanpak er komt, als ook de gemeenteraad ermee instemt. Het voorstel gaat over een gecombineerde aanpak met voorlichting, een meldpunt, schoonmaken én het mogelijk maken van vrijplaatsen. Want naast overlast veroorzaken kan streetart ook een gewenste kunstvorm zijn en onze stad juist kleurrijker en mooier maken.

Met de nieuwe aanpak gaat de gemeente particulieren helpen met graffiti verwijderen. De meeste graffiti in de stad staat op panden die niet in eigendom zijn van de gemeente Nijmegen. De gemeente gaat proberen om met eigenaren zoals woningcorporaties en de nutsbedrijven afspraken te maken zodat ook zij zich steviger gaan inzetten voor schone gevels in onze stad.

Er wordt ook gewerkt met preventieve maatregelen, zoals het aanbrengen van alternatieve wandbedekking. De gemeente gaat met de urban scene in gesprek over het geven van genoeg ruimte voor vrijplaatsen. In ieder geval de pijlers van bruggen over het Maaswaalkanaal worden plaatsen waar streetartists hun talenten wel mogen ontwikkelen.

Deze meervoudige aanpak wordt 3 jaar lang uitgeprobeerd. In Den Haag heeft deze aanpak al bewezen goed te werken en op termijn juist kostenbesparend te werken.
Lees meer over: Openbare ruimte, Veiligheid.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.