• Home
  • Nieuws
  • Bouwplan in de buurt voortaan superduidelijk dankzij aanplakbiljet

Bouwplan in de buurt voortaan superduidelijk dankzij aanplakbiljet

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Bouwplan in de buurt voortaan superduidelijk dankzij aanplakbiljet

De gemeenteraad stelde eind september nieuw participatiebeleid rond ruimtelijke projecten vast. De gemeente wil bewoners beter betrekken en duidelijker informeren. Maar vaak gaat het mis omdat buurtbewoners uberhaupt gemist hebben dat er iets gaande is. Dat kan duidelijker, vindt raadslid Rosalie Thomassen van Stadspartij Nijmegen.

"Het is goed dat informatie over bouwplannen voortaan altijd op de website mijnwijkplan komt en het is goed dat ook bouwers voortaan daar informatie over het project en de participatie kunnen delen. Maar niet iedereen zit de hele dag op het internet in de gaten te houden wat er speelt", aldus Thomassen.

Daarom lanceerde Stadspartij Nijmegen een simpele suggestie om voortaan klip en klaar duidelijk te maken dat er iets gebouwd gaat worden. Plak het aan!

Het voorstel om voortaan ieder groot project zichtbaar te maken met een poster in het raam of aan de straat werd ingediend met steun van Gewoon Nijmegen.nu, PvdA en D66 en kreeg voldoende steun in de raad. Het College gaat zich nu buigen over de uitvoering.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.