AED motie unaniem aangenomen

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
AED motie unaniem aangenomen

Afgelopen woensdag 2 november heeft de Nijmeegse Gemeenteraad tijdens de Politieke Avond unaniem onze motie:

De gemeente geeft het goede voorbeeld bij AED-project, aangenomen.

In Dukenburg hangen reeds enkele maanden een aantal AED's aan de buitenzijdes van gebouwen die van de gemeente zijn. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Ze worden gebruikt bij mensen bij een hartinfarct. Met de opgedane ervaring in Dukenburg was het moment daar om het project uit te rollen in heel Nijmegen. Ons raadslid Albaer Hillen heeft zich hard gemaakt voor deze belangrijke zaak. Fractievoorzitter Wendy Grutters: 'Hiermee redden we levens.' En dat klopt. Gemiddeld 10 tot 20 Nijmegenaren per jaar.

Met de aanname van de motie zullen AED's die nu in gemeentelijke gebouwen hangen, naar buiten worden verplaatst. Nu is het van belang dat ook bedrijven in de stad die een AED hebben zich aansluiten en met Hartslag Nijmegen gaan samenwerken. De beide stichtingen en het UMC St. Radboud richten zich er de komende tijd op te zorgen dat er genoeg mensen zijn die de AED's kunnen gebruiken in noodsituaties. Hiervoor wordt in eerste instantie een beroep gedaan op medisch personeel.

Stadspartij DNF is blij dat ze dit burgerinitiatief, Stichting HartslagNijmegen en Stichting AED Dukenburg kon steunen met het indienen van de motie.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.