• Home
  • Nieuws
  • Vervang van olifantenpaadje Schaeck-Mathonsingel voor stoep

Vervang van olifantenpaadje Schaeck-Mathonsingel voor stoep

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Vervang van olifantenpaadje Schaeck-Mathonsingel voor stoep

Nijmegenaren en bezoekers van Nijmegen willen niet allemaal over het middenpad van de Van Schaeck Mathonsingel lopen. Dat blijkt uit het olifantenpad dat aan de noordzijde van de singel is ontstaan. Dit paadje laat zien dat de huidige stoep te smal en dus gebruiksonvriendelijk is. Daarbij zorgt het vertrapte gazon voor een verloederd beeld van het gebied. Stadspartij DNF wil daarom dat de stoep verbreed wordt zodat iedereen die hier wil lopen gewoon op de stoep kan lopen. Daarom stelt Marjolijn Mijling namens Stadspartij DNF artikel 39 vragen aan het college om hen te verzoeken met oplossingen te komen.

Maatregelen werken niet
Al in december 2014 stelde Stadspartij DNF vragen aan het college over het olifantenpad aan de noordzijde van de Van Schaeck Mathonsingel. Het college gaf toen aan eerst diverse maatregelen te willen nemen om het lopen over het middenpad – de esplanade – te bevorderen. Als dat niet zou werken, beloofde zij binnen een jaar maatregelen te nemen. Het verbreden van het trottoir was daarbij voor het college een optie.

Bredere en dus gebruiksvriendelijke stoep
Ruim twee jaar later ligt het olifantenpad er nog steeds. Er is geen groene strook ontstaan, oftewel het paadje wordt door lopers van en naar het centrum nog steeds intensief gebruikt. Stadspartij DNF wil dat dit gebied gebruiksvriendelijker wordt. Dat kan door de stoep aan de noordzijde van de van Schaeck Mathonsingel te verbreden. Zo kan iedereen hier veilig lopen en elkaar zonder makkelijk passeren. Om dit te bereiken gaat Marjolijn Mijling namens Stadspartij DNF het olifantenpaadje opnieuw aan de kaak stellen door het college via artikel 39 vragen te verzoeken om met oplossingen te komen.

Marjolijn Mijling, fractielid Stadspartij DNF

Lees meer over: Binnenstad.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.