• Home
  • Nieuws
  • Stadspartij DNF steunt actie 65-plussers voor behoud gratis busvervoer

Stadspartij DNF steunt actie 65-plussers voor behoud gratis busvervoer

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Stadspartij DNF steunt actie 65-plussers voor behoud gratis busvervoer

De huidige coalitie wil het gratis busvervoer voor 65-plussers afschaffen. Een groep van Nijmeegse ouderen is in protest gekomen. Zij zijn bang dat voor veel ouderen de afschaffing betekent dat zij minder snel de deur uit zullen gaan. Terwijl eenzaamheid onder ouderen al een groot probleem is. Stadspartij DNF steunt dit protest. Raadslid Jean-Paul Broeren neemt binnenkort een petitie met handtekeningenlijst in ontvangst.

In ons verkiezingsprogramma was het behoud van gratis busvervoer voor 65-plussers al een speerpunt. Stadspartij DNF ziet in deze regeling een stimulans voor ouderen om op pad te gaan voor bijvoorbeeld een winkelbezoek of bezoek aan een wijkcentrum. De coalitie wil de regeling vervangen voor gratis busvervoer voor minima, ook onder de 65 jaar. Nu maken jaarlijks bijna 13.500 ouderen gebruik van het abonnement. Voor 10 euro kunnen zij in bezit komen van een vrij-reizen-kaart. In de nieuwe regeling kunnen nog maar 3300 ouderen gebruik maken van het gratis busvervoer.

Stadspartij DNF maakt zich vooral zorgen om de mensen die nu al vaak tussen de wal en het schip vervallen. Mensen die net boven het minimuminkomen verdienen kunnen straks geen gebruik maken van de nieuwe regeling. Deze groep heeft echter steeds meer moeite om alles te kunnen betalen, zeker omdat zij vaak net buiten allerlei tegemoetkomingsregelingen vallen. Bovendien stimuleert het gratis aanbieden van busvervoer het laten staan van de auto, goed voor de doorstroming in de stad en het ontlast de parkeerdrukte in de binnenstad.

Meer hierover op de Gelderlander website.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.