• Home
  • Nieuws
  • Stadspartij DNF oppert idee Waal Watch voor meer veiligheid bij de Kaaij

Stadspartij DNF oppert idee Waal Watch voor meer veiligheid bij de Kaaij

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Stadspartij DNF oppert idee Waal Watch voor meer veiligheid bij de Kaaij

Stadspartij De Nijmeegse Fractie (DNF) is een groot voorstander van verbetering van de veiligheid voor bezoekers van de Waalstrandjes. De bouwhekken die op last van de gemeente onlangs bij festival De Kaaij geplaatst zijn, riepen echter vooral verbazing op bij Stadspartij DNF. Een stad die de Waal wil omarmen sluit deze niet af met ontsierende bouwhekken.

Festival De Kaaij is een aanwinst voor de stad en voegt een mooie zomerse belevenis toe aan het toeristisch aanbod van Nijmegen. In geen enkele andere stad kan de bezoeker direct grenzend aan het stadscentrum een dagje strand beleven. Iets om trots op te zijn en om uit te dragen.

Stadspartij DNF begrijpt ook dat veiligheid boven alles gaat. Zwemmen in de Waal kan ook gevaarlijk zijn. Toch weerhouden bouwhekken bezoekers er niet van de Waalstrandjes te bezoeken. Stadspartij DNF nam in het weekend poolshoogte bij de Kaaij en zag dat veel bezoekers, zoals altijd bij mooi weer, toch wel de weg naar een strandje weten te vinden.

Stadspartij DNF oppert daarom graag een andere oplossing om de veiligheid langs de Waalstrandjes te verhogen, en gaf gelijk zelf maar het goede voorbeeld. De Waal Watch, een netwerk van vrijwillige strandwachten, is een oplossing die de Waalstrandjes niet ontsiert, maar juist bijdraagt aan de gastvrijheid in deze stad. De Waal leent zich wel voor pootje baden, maar zwemmen kan erg gevaarlijk zijn.

Stadspartij DNF zal in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering aandacht vragen voor deze oplossing.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenWord lid