• Home
  • Nieuws
  • Mogelijkheden lege accommodatie voetbalclub SCH

Mogelijkheden lege accommodatie voetbalclub SCH

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Mogelijkheden lege accommodatie voetbalclub SCH

Wij als Stadspartij DNF vinden het verdrietig dat SCH – een voetbalclub met meer dan 95 jaar historie – ophoudt te bestaan. Vooral voor alle mensen die zich jarenlang voor de club hebben ingezet. Maar ook vanwege alles wat voetbalclub SCH voor de wijk Waterkwartier en haar leden heeft betekend: de geschiedenis van de club is voor veel bewoners een belangrijk onderdeel van hun gevoel bij en binding met de wijk. En hoe mooi dat voor velen ook is, het is helaas niet genoeg om voetbalclub SCH voort te laten bestaan. De KNVB heeft namelijk besloten om de voetbalclub SCH geen vergunning meer te verlenen na een reeks geweldsincidenten met spelers en problemen binnen het bestuur van SCH. Stadspartij DNF wil gaan bekijken hoe we de leegte die hierdoor in de wijk ontstaat kunnen opvullen.

Geen plan, geen toekomst
Voetbalclub SCH heeft na weer een geweldsincident afgelopen november de kans gekregen om een goed plan op te stellen waarin de club aangeeft hoe zij geweldsincidenten en ongeregeldheden in de toekomst willen gaan aanpakken en voorkomen. Ook moest het bestuur het onderling eens worden over de toekomst van de club. Het plan van SCH moest gaan over een beter financieel beleid, het bestuur en de veiligheid voor spelers en bezoekende teams. Helaas is dit niet gelukt waarop de KNVB heeft besloten de club geen vergunning meer te verlenen.

Besluit van de KNVB
Het besluit van de KNVB gaat buiten de gemeente om. De gemeenteraad en wij als partij hebben geen invloed op een besluit van de KNVB. Daarbij vindt ook Stadspartij DNF de geweldsincidenten en bedreigingen die hebben plaatsgevonden onaanvaardbaar. Helaas bestaat er daardoor vooralsnog geen andere oplossing dan de welwillende elftallen over te laten gaan naar een andere club.

En nu?
Er ontstaat nu een leegte op de accomodatie van SCH. Stadspartij DNF wil gaan bekijken hoe we deze leegte in de wijk kunnen opvullen. Stadspartij DNF wil sportclubs namelijk graag breed actief inzetten als ontmoetingsplaats voor een wijk. Ook onderwijs en huiswerkbegeleiding zouden dan een plaats kunnen krijgen binnen een sportclub. Zo worden de accommodaties optimaal gebruikt. Daarbij moet een sportclub dan natuurlijk wel voldoen aan de basisvoorwaarden zoals veiligheid, een volledig bestuur, financiën die op orde zijn en betrouwbaarheid.
Lees meer over: Groen & Recreatie, Sport, Wijken.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid