De vijf van Diana Krol

Geplaatst op      Leestijd: 4.5 minuut
De vijf van Diana Krol

We zijn alweer zo'n drie jaar onderweg. Bijna drie jaar geleden bleken we na de verkiezingen opeens 7 zetels te hebben. Daar konden we twee wethouders en twee fractievolgers aan toe voegen. Inmiddels zijn we letterlijk en figuurlijk gegroeid.

We hebben er fractievolgers bij, we hebben er bestuursleden bij. En al twee jaar mogen we in volle vaart vooruit mooie dingen doen voor onze stad. En dat vieren we door al die dingen eens op een rijtje te zetten.

Deze maand vertelt fractievolger Diana Krol over de vijf zaken waar zij het meest trots op is. En vertelt ze over haar toekomstdromen die zij tot aan de verkiezingen in 2026 nog wil uitvoeren. Diana maakt met haar Portefeuille: Zorg & Welzijn | Armoedebestrijding | Werk & Inkomen | Wijken I Binnenstad | Inclusie & Diversiteit | LHBT+ | Nijmegen een beetje mooier.

Vijf punten waar Diana trots op is:
  • Stappen maken in het sociaal domein
    "Ik vind het heel leerzaam om het sociaal domein ook van binnenuit de politiek te leren kennen. Ik werk zelf bij een gemeente en dus in een politieke omgeving, maar nu zie ik ook hoe 'aan de andere kant' de keuzes worden gemaakt. Door mijn werkervaring naast de politieke keuzes te leggen, leer ik hoe ik de puzzel anders kan leggen. Leer ik met oplossingen komen die het sociaal domein verder gaan helpen. Zo heb ik mogen meedenken aan de leidende principes (dat was een amendement) die er nu ligt voor het sociaal domein. Deze moeten ervoor zorgen dat er gekeken wordt naar mogelijkheden en kansen naast de realiteit van bezuinigingen en dat aandachtig blijven bezien er echt wordt gekeken naar wat mensen nodig hebben. Hetzelfde geldt voor Werk & Inkomen. Over dit onderwerp denk ik ook mee en participeer in samen met mijn collega Cees de Beer."
  • Hotspotaanpak Joris Ivensplein
    "Een tijdje terug stond het Joris Ivensplein breed in de aandacht, omdat het er elke avond en nacht onrustig was. Ruzies tussen dealers en gebruikers, dak- en thuislozen die overal een plekje zochten om te slapen (zelfs in tuintjes van mensen of naast hun voordeur), straatprostitutie, harde muziek uit stilstaande auto's, bezoekers van de kroeg achter de friettent. Noem maar op. Onze partij heeft er toen voor hard voor gemaakt om de hotspot-aanpak toe te passen op dit gebied. En die werkte. Niet alleen bij het Joris Ivensplein, maar ook op Plein 1944. Daar ben ik trots op, maar ik ben er ook blij mee. Omdat ik zelf vlakbij het Joris Ivensplein woon en merk wat voor een wereld van verschil het nu is en wat de wedergekeerde rust ons als aanwonenden biedt aan woongenot en levenskwaliteit. Samen met andere partijen heb ik vragen gesteld over de situatie rondom de Valkenaersflat in Dukenburg en ben daarover (samen met Sander van der Goes van GroenLinks) in gesprek gegaan met betrokken professionals in de wijk. Dit om te onderzoeken of de hotspotaanpak ook daar van toepassing zou kunnen zijn.

  • Straathulpcoach
    "Samen met een aantal andere partijen heb ik me een tijd terug hard gemaakt voor een Straathulpcoach. Het gaat de daklozenkwestie niet oplossen, maar het kan de mensen op straat zeker wel helpen. Zij verdienen een menswaardig bestaan en iemand die met hen meedenkt en hen ondersteund."

  • Stichting Dagloon
    "Samen met Cees de Beer en Sander van der Goes van GroenLinks heb ik ervoor gepleit dat Stichting Dagloon subsidie vanuit de gemeente toegekend kreeg, zodat ze hun waardevolle werk kunnen voortzetten. Bij Stichting Dagloon houden (ex)-dak- en thuislozen voor 10 euro pp per dag het centrum van onze stad schoon. Zo verdienen de deelnemers geld én hebben ze een waardevolle invulling van hun dag. Waardoor ze hopelijk minder snel in oude patronen vervallen. Ik hoop nog meer van dit soort initiatieven te mogen ondersteunen."

  • Werkbezoeken
    "Het is niet persé een prestatie, maar ik vind de werkbezoeken die we met de raad hebben ontzettend waardevol. We komen op plekken waar je normaal niet snel komt. Omdat we tijdens die werkbezoeken een inhoudelijke kijkje in de keuken krijgen van de betreffende organisatie kunnen we samen met hen en de politieke collega's terreinen verbinden. Zo komen we tot een betere samenwerking. Je gaat je stad anders zien. Werkbezoeken aan de Pompekliniek, Buurtteams, Kapel-kruispunt, Stichting Vincentius, GGD Bijzondere zorg, buurthuizen en Stichting Sema maakten indruk. En laat ik de verhalen van de inwoners van Nijmegen niet vergeten te benoemen. Gelukkig weten die ons ook te vinden. Er zijn veel goede initiatieven in onze stad, waar vele toppers vrijwillig hun steentje aan bijdragen."

Ook heeft Diana plannen die zij voor de verkiezingen in 2026 nog meer vorm wil geven.
  • De sociale basis voor inwoners verstevigen: "Als je in Nijmegen woont moet je het goed hebben. In alle lagen van de samenleving en van jong tot oud moet je het hoofd boven water kunnen houden en mee kunnen doen. Daar heeft de een meer ondersteuning voor nodig dan de ander. Ik ga me aankomende jaren verder verdiepen in de vraag: Hoe blijven we onze inwoners kwaliteit bieden met de financiële uitdagingen die we nu als gemeente hebben?

  • Verbreden kennis: "Ik ben breed geïnteresseerd en vind het leuk om in verschillende onderwerpen te duiken. Onderwerpen waar ik me het komende jaar nog in wil verdiepen en dus mijn kennis wil verbreden zijn bijvoorbeeld de Binnenstad en de wijken."
"Kortom: Nog genoeg te doen!"
Lees meer over: Uit de fractie.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid