• Home
  • Nieuws
  • De 10 speerpunten van Stadspartij Nijmegen

De 10 speerpunten van Stadspartij Nijmegen

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
De 10 speerpunten van Stadspartij Nijmegen

Het wordt tijd voor een typisch Nijmeegs geluid in de gemeenteraad. Stadspartij Nijmegen is de grootste en meest ervaren lokale partij van Nijmegen. Niet links, niet rechts, maar Nijmeegs. Wij gaan voor een trots, vrij en sociaal Nijmegen.

De typische Stadspartij Nijmegen-stijl
Stadspartij Nijmegen staat voor no-nonsense politiek. Doorpakken en werken aan praktische oplossingen. Want grote problemen zoals de woningnood, energietransitie, eenzaamheid en overlast los je niet op met praten alleen. Het is tijd voor meer actie.

Ook de komende jaren is er genoeg werk aan de winkel in ons mooie Nijmegen. Dit zijn de prioriteiten van Stadspartij Nijmegen.

Meer woningen voor Nijmegenaren
Bouw als eerste supercomfortabele seniorenwoningen. Geef Nijmeegse starters een eerlijke kans en geef hen voorrang boven instromers van buiten Nijmegen.

Tijd voor een realistische blik op verkeer
Ruim baan voor iedereen: voetganger, fietser, OV én de steeds schonere auto. Geen stomme stoplichten maar slimme verkeerslichten.

Thuis in iedere wijk
De wijken zijn het kloppend hart van onze stad. Investeer daarom in buurtcentra en wijkwinkelharten. Iedere wijk krijgt een eigen beweegroute en meer sport- en spelplekken.

Samen gelukkig oud worden in eigen stad
Meer seniorenwoningen met winkels en zorg op loopafstand. Het 60+ label voor sociale huur keert weer terug. Niet meer huur betalen als je kleiner wilt gaan wonen. Gratis buspas voor 65+.

Ieder kind dezelfde kansen
Opgroeien in Nijmegen is de kans krijgen het talent en de kampioen in jezelf te ontdekken. Ieder kind krijgt een sportpasse-partout zonder vast te zitten aan dure abonnementen. Cultuurlessen zijn gratis voor minima.

Niet groen praten, maar groen doen
Geen dure experimenten, maar meer isoleren, meer zonnepanelen, meer laadpalen en meer energieopslag. Bouw ons mooiste groen niet vol. Houd Veur-Lent groen.

Een veilig gevoel in de buurt
Geen verboden die je niet kunt handhaven. Alle prioriteit naar ernstige overlast en serieuze criminaliteit. Verdubbel het aantal toezichthouders en zet 24 uur per dag in.

Einde aan armoede
Armoede hoort niet thuis in de mooiste stad van Nederland. Daarom zetten wij vol in op meer kansen, meer zorg en meer preventie. Van de Voedselbank maken we een sociale supermarkt.

Binnenstad bruisend en begaanbaar
Bouw een nieuwe parkeergarage onder Wedren. Een stap-in-stap-uit-busje in plaats van tientallen buslijnen over de Waalkade. Maak van de Burchtstraat een groene en gezellige Ramblas.

Laat zien die oudste stad!
Zorg dat het goed gaat met ons erfgoed zoals de Stevenskerk. Durf te herbouwen en werk aan terugkeer van de Romeinse triomfboog in het Waterkwartier.

Klik HIER voor een handige samenvatting van ons verkiezingsprogramma.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.