• Home
  • Nieuws
  • Belabberd strooibeleid: het regent klachten over gladheidsbestrijding in Nijmegen

Belabberd strooibeleid: het regent klachten over gladheidsbestrijding in Nijmegen

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Belabberd strooibeleid: het regent klachten over gladheidsbestrijding in Nijmegen

Stadspartij Nijmegen heeft kritische vragen gesteld over de gladheidsbestrijding in de afgelopen weken. Ook al deden de mannen van de DAR hun stinkende best, het lukte niet eens om hoofdwegen begaanbaar te maken. Niet eens de wegen rondom cruciale locaties, zoals eerste hulpposten waren bereikbaar. Dit roept bij ons ernstige twijfels op of dit College wel over genoeg capaciteit en het juiste materieel kan beschikken.

Tijdens het vragenhalfuurtje van 9 februari 2021 stelde raadslid Jean-Paul Broeren er kritische vragen over aan wethouder Velthuis. De antwoorden stelden weinig gerust, alhoewel de wethouder zelf ook erkende dat de gladheid onvoldoende bestreden was en hij gaat uitkijken naar het bestrijden van gladheid door sneeuw met zand.

Jaren geleden al bezuinigde dit College al flink op het strooibeleid. De oppositie, waaronder ook Stadspartij Nijmegen en CDA, hebben daar toen al flink wat kritische vragen over gesteld. Het verminderen van capaciteit voor strooibeleid is dus een politieke keuze, waar de stad in onze ogen in 2021 de rekening van gepresenteerd krijgt. Binnenkort vervolgen wij het debat in de gemeenteraad hier over.

Lees ook in de Gelderlander.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.