Wendy Grutters

1. Waarom is Nijmegen jouw stad?
Ik ben midden in het Nijmeegse centrum geboren en opgegroeid en ik woon er nog steeds. Mijn hart en mijn ziel liggen hier. Bij het geklingel van de Sint Stevenstoren hoor ik niet alleen mijn jeugd maar dan ben ik nog steeds thuis. Nijmegen is ook mijn trots. De stad is zó veelzijdig met een mooie historie, cultuur, goed winkelen en fijn uitgaan. Als klap op de vuurpijl hebben we geweldig kleurrijke inwoners en rondom de stad ook nog eens prachtige natuur en stranden.

2. Waar haal je de meeste voldoening uit in de werkzaamheden voor de fractie?
Ik ben raadslid voor de Stadspartij sinds 2014. Het is bijna te veel om op te noemen waar al die jaren de voldoening in zit. Het is het totaalplaatje: om bezig te zijn met die stad waar je zo van houdt, met die bewoners waar je zoveel om geeft en bezig te zijn om Nijmegen nog mooier en beter te maken. Het geeft me allemaal veel positieve energie.

3. Wat doe je naast het werk binnen de fractie?
Ik werk freelance in projectmanagement, organisatie, evenementen en coördinerende taken. Daarnaast ben ik ook moeder van twee opgroeiende dochters.

4. Wat wil je de komende jaren graag bereiken?
Ik wil mij de komende jaren nadrukkelijker bezig gaan houden met de ouderen in Nijmegen. Van oud worden in je eigen wijk, goede zorg en ook leuke dingen kunnen blijven doen. En dan heb ik het over de jonge ouderen zoals ik zelf. Voor de groep van 55+ mag er best meer aandacht en vertier zijn. De groep net gepensioneerden die hun tijd graag invullen met vrijwilligerswerk en kleinkinderen en de mensen van 75 jaar en ouder voor wie goede zorg en aandacht steeds belangrijker wordt. Nijmegen vergrijst en deze doelgroep mag meer aandacht gaan krijgen in onze dynamische stad.
Wendy Grutters
Wendy Grutters

Wendy is raadslid en fractievoorzitter van Stadspartij Nijmegen.Portefeuille: Financiën - Juridische zaken – Wonen
Binnenstad – Cultuurhistorie –Toerisme & evenementen - Vestigingsbeleid
Word lid