Sem Jetten

1. Waarom is Nijmegen jouw stad?
Nijmegen is de stad waar ik geboren en getogen ben. Hier woont mijn familie en heb ik de mooiste herinneringen in mijn leven gemaakt. Het is een stad vol geschiedenis en cultuur. Wanneer ik na een vakantie weer de brug over rijd, dan voel ik me weer thuis en dat is Nijmegen ook voor mij. Nijmegen is een stad waar jong en oud samen kunnen zijn en kunnen genieten van al het moois wat ze te bieden heeft. Je kunt hier met je oma genieten van een kopje koffie en met je vrienden van een lekker Nijmeegs biertje.

2.Waar haal je de meeste voldoening uit in de werkzaamheden voor de fractie?
Om me in te zetten voor alle Nijmegenaren en jongeren die de realiteit hoog in het vaandel hebben staan. We scheren vaak de jongeren en studenten onder de betweters die alleen maar dromen en geen realiteit hebben, maar dit is niet het geval. Er zijn veel jongeren en studenten die net zoals Stadspartij Nijmegen met een no-nonense mentaliteit in het leven staan.
Daarnaast haal ik de meeste voldoening uit het moment dat wij na hard werk, voortdurend contacten en overleggen een motie indienen en dat deze dan met de meerderheid van de raad geaccepteerd wordt. Vooral als je daarna mensen spreekt en ze dan vertellen dat wij het gefixt hebben en er voor hen een oplossing is gevonden. Daar doe je het immers voor. Voor die mensen.

3. Wat doe je naast je werk voor de fractie?
Naast mijn rol als fractievolger voor Stadspartij Nijmegen, studeer ik Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op het moment ben ik met mijn afstudeeronderzoek bezig. Verder ben ik werkzaam als HR-medewerker bij De Variabele. De Variabele is een vastgoedonderhoud bedrijf dat voor woningcorporaties werkt.
Daarnaast ga ik graag samen met vrienden de stad in en geniet ik daar dan ook van een lekkere alcoholische versnapering. Als ik doordeweeks in de avonduren vrij ben dan ben ik veelal aan het gamen samen met vrienden.

4. Wat wil je de komende jaren graag bereiken binnen de Stadspartij en de raad?
De aankomende jaren wil ik me meer gaan vestigen op de openbare orde en veiligheid binnen onze mooie stad. Hier moeten we als stad constant in blijven investeren en innoveren. Ook ben ik onder begeleiding van onze fractievoorzitter, Wendy Grutters, me aan het verdiepen in de financiële wereld van een gemeente en overheidsinstelling. Zo leer ik onder andere om goede financieel onderbouwde voorstellen in te dienen.

Verder ben ik samen met een aantal anderen bezig met het oprichten van een Jongerentak van de Stadspartij, waarmee we de jonge Nijmegenaar willen bereiken en betrekken. Zodat we ook hun mening een podium kunnen geven.

5. Op welke prestatie van jezelf binnen de Stadspartij ben je trots?
Ik ben trots dat ik als een van de jongste politiek actieve mensen in Nijmegen bij de Stadspartij zit. Iedere leeftijd heeft recht op een stem en vanuit die gedachte ben ik ook bij de Stadspartij binnengekomen. Verder was het behalen van mijn eerste motie, waar ik pleitte voor alternatieve vervoersmiddelen bij het bouwen van een parkeerplaatsvrije appartementen complex. Een mooi moment in mijn vooralsnog korte politieke carrière. In mijn motie riep ik het college op om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is voor deelmobiliteit, wat goed bij de doelgroep van het complex past, en dat er voor mantelzorgers toch parkeerruimte gerealiseerd wordt, zodat ze niet 600 meter hoeven te lopen vanuit de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid.
Sem Jetten

Sem is fractievertegenwoordiger van Stadspartij Nijmegen.Portefeuille: Economie - Financiën - Openbare orde en Veiligheid – Binnenstad – Personeel & Organisatie – Digitalisering – Cultuur – Cultureel erfgoed – Onderzoek & Statistiek – Toerisme & Evenementen
Word lid