Jeanette Exel

1. Waarom is Nijmegen jouw stad?
Ik woon al erg lang in het mooie Nijmegen Oost. Nijmegen is echt een bruisende stad voor jong en oud met zoveel mooie historische verhalen. Een echte studentenstad, wat zorgt voor levendigheid. Eigenlijk is het een groot dorp waar ik niet meer weg wil. Hoe mooi is het om nog steeds ontdekkingen te doen in Nijmegen waarvan je nog niets weet. Dat maak ik nog steeds mee.

2. Waar haal je de meeste voldoening uit in de werkzaamheden voor de fractie?
In 2021 ben ik heel kort fractievolger geweest, in maart 2022 mocht ik raadslid worden. Hoe trots kan je dan zijn, om iets voor de stad en inwoners te mogen betekenen door dichter bij ze te staan, te zien en te horen. En zo proberen Nijmegen nog mooier te maken. Dit doen we niet alleen, dit doen we samen.

3. Wat doe je naast je werk voor de fractie?
Ik werk sinds 1999 bij Sterker sociaal werk (voorheen SWON), nu als coördinator Goede dag. Bij Sterker heb ik al diverse functies mogen vervullen maar nu als coördinator heb ik het gevoel dichter bij de mensen te staan. Dit past me erg goed en hoop het nog velen jaren te mogen blijven doen.

4. Wat wil je de komende jaren graag bereiken binnen de Stadspartij en de raad?
Ik wil me vooral inzetten voor de ouderen. De vergrijzing zal enorm groeien en dat moeten we goed in de gaten blijven houden. Zorgen dat we de ouderen niet uit het oog verliezen maar naar ze luisteren, zien en ondersteunen waar nodig is. Hun (levens)ervaringen kunnen inzetten door ze bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te laten doen op plekken waar zij zich goed voelen en ze mensen iets kunnen leren. Bestaanszekerheid staat ook op mijn lijst. Ook daar zal ik me enorm voor inzetten.

5. Op welke prestatie van jezelf binnen de Stadspartij ben je trots?
Eigenlijk op alles wat ik doe. Maar zeker dat de gehele raad instemde met mijn motie: Je ziet niet alles aan de buitenkant. Deze motie gaat over het kweken van bewustzijn onder onze inwoners om oog te hebben voor ouderenmishandeling en de mogelijkheden om ouderenmishandeling te melden.

Jeanette Exel
Jeanette Exel

Jeanette is raadslid voor Stadspartij Nijmegen.Portefeuille: Armoedebestrijding – Welzijn – Zorg

Contact met Jeanette

LinkedInFacebookE-mail
Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.