Eric Bender

1. Waarom is Nijmegen jouw stad?
Als een geboren en getogen Nijmegenaar voel ik me in Nijmegen helemaal thuis. Als wij op vakantie zijn geweest en we zien de Waalbrug is het 1ste wat we zeggen: We zijn weer thuis.

2. Waar haal je de meeste voldoening uit in de werkzaamheden voor de fractie?
Ik heb het gevoel dat wij binnen de fractie en daarbuiten van Nijmegen een nog trotsere, levendige Stad kunnen maken. Ik wil graag een steentje aan bijdragen aan een betere stad. Een trotse, vrije en sociale stad.

3. Wat doe je na het werk binnen de fractie?
Ik heb 40 jaar op de Markt gestaan en ben daar 2 jaar geleden mee gestopt. Het was mooi geweest. Ik wilde wel een keer iets anders dan weer en wind te trotseren. Ik ben nu actief als administratief medewerker.
Verder ben ik ook teamanager bij het 1ste elftal van Orion. Dat doe ik met veel plezier. We gaan voor succes maar ook voor gezelligheid. Het wordt eigenlijk wel weer tijd voor een feestje denkend aan Carnaval en de 4daagse feesten. Dát is Nijmegen en dat máákt Nijmegen als oudste stad van Nederland.

4. Wat wil je de komende jaren gaan bereiken?
Dat er een betere doorstroming komt van het verkeer in Nijmegen en een stop op het versmallen van de wegen. Verkeerslichten horen verkeer te regelen en niet te ontregelen. Veiligheid voor de burgers staat bij mij voorop. Genoeg woningen bouwen o.a. seniorenwoningen waardoor starters door kunnen stromen. Van het gas af maar pas als er betaalbare alternatieven zijn en onderzoeken naar energiebronnen als waterstof om deze meer kans te geven.
Eric Bender
Eric Bender

Eric is raadslid voor Stadspartij Nijmegen.Portefeuille: Dienstverlening en Publiekszaken – Faciliteiten – Duurzaamheid - Klimaatadaptatie & Stadsvergroening - Digitalisering & ICT – Faciliteiten - Openbare ruimte – P&O

Contact met Eric

LinkedInFacebookE-mail
Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.