Diana Krol

1. Waarom is Nijmegen jouw stad?
Ben in 1999 in Nijmegen komen wonen en voelde me meteen op mijn plek.
Een stad met een dorps karakter, maar wel met alle stadse faciliteiten.
Het grote sociale hart, het culturele aanbod en de vele ondernemers maken de stad tot wat zij is. Woon nu in de Benedenstad, na bijna 20 jaar met ontzettend veel plezier in Oud West (de Biezen) te hebben gewoond. Dit is echt mijn deel van de stad.

Momenten als het zien van de bruggen, op zaterdagochtend boodschappen doen in de Hezelstraat en bij de groentekraam op de Markt, het bezoeken van de cafés, restaurants, Doornroosje en de Vereeniging. En laat ik ons eigen volkslied: "Al mot ik krupe" niet vergeten. Maken me trots en geven een echt gevoel van "hier hoor ik thuis"!

2. Waar haal je de meeste voldoening uit in de werkzaamheden voor de fractie?
De Stadspartij bestaat uit een heel diverse samenstelling. Daarin werken we samen met een Nijmeegs hart aan een trots, vrij, sociaal, no nonsens Nijmegen. Het samen de schouders eronder zetten voor het belang en welzijn van de Nijmeegse inwoner drijft mij in de werkzaamheden voor de fractie.

3. Wat doe je naast het werk binnen de fractie?
Na 15 jaar als hulpverlener binnen de ambulante GGZ , ben ik sinds 2015 werkzaam in het sociaal domein van de gemeente Rhenen. Daarnaast ben ik ook examinator op de HAN bij Social Studies Deeltijd.

4. Wat wil je de komende jaren graag bereiken?
Een veilig en leefbaar Nijmegen voor iedereen!
Mijn ervaring binnen werken in het sociaal domein en persoonlijke affiniteit met de LHBT+ gemeenschap, maken dat ik me graag inzet voor deze onderwerpen.

5. Op welke prestatie van jezelf binnen de Stadspartij ben je trots?
De afgelopen periode hebben we de schouders gezet onder een aantal onderwerpen binnen het sociaal domein; zoals bestaanszekerheid. Daar vallen meerdere onderwerpen onder zoals armoedebestrijding, inclusie, werk en inkomen, LHBTIQ+, zorg en welzijn. Mijn steentje bijdragen aan deze onderwerpen maken me trots.
Diana Krol
Diana Krol

Diana is fractievertegenwoordiger van Stadspartij Nijmegen.Portefeuille: Zorg - Armoedebestrijding – Binnenstad – Dierenwelzijn – faciliteiten – Participatie – Welzijn – Werk en Inkomen – Wijken – LGBTIQ+ - Inclusie & Diversiteit

Contact met Diana

LinkedInE-mail
Word lid