Cees de Beer

1. Waarom is Nijmegen jouw stad?
Ik ben hier geboren en getogen. Voor mijn werk reis ik veel met de trein en als ik dan over de Waal het uitzicht over onze stad ziet, dan weet ik dat dat thuiskomen is. Er is door mijn carrière in de creatieve sector vaker tegen mij gezegd dat het misschien beter is om naar de Randstad te verhuizen maar ik ben vastberaden om het hier te maken. De echte gekken blijven en ik ben gek op mijn stad.

2. Waar haal je de meeste voldoening uit in de werkzaamheden voor de fractie?
Sinds begin 2021 ben ik actief voor de Stadspartij als fractievolger. Ik wilde niet meer als een van de beste stuurlui aan wal staan maar actief een bijdrage leveren aan deze stad. Het is een fijn gevoel om iets voor mijn stad te kunnen doen. Het mooiste voorbeeld daarvan is mijn motie over de standplaatsen voor 10 jaar waardoor iets typisch Nijmeegs, zoals Wilma Graat, in het straatbeeld blijft.

3. Wat doe je naast het werk binnen de fractie?
Ik ben sinds 2014 zelfstandig ondernemer in de culturele sector, waarbij ik de focus heb op jongerencultuur. Ik treed op als spoken word artiest, ik adviseer organisaties op het gebied van jongerencultuur en voer werkzaamheden uit op provinciaal niveau.

In 2014 heb ik het spoken word platform Mensen Zeggen Dingen opgericht, waar ik momenteel voorzitter van ben. Met Mensen Zeggen Dingen zijn we actief in Nederland, Vlaanderen en Curaçao. Naast Mensen Zeggen Dingen ben ik ook voorzitter van De Jongens van Hiernaast, een stichting voor culturele projecten.

Eind 2019 ben ik verkozen tot Nachtburgemeester van Nijmegen. Als Nachtburgemeester treed ik op als ambassadeur van het Nijmeegse nacht- en culturele leven. Ik verbind, promoot, stimuleer en presenteer. Helaas heb ik door corona niet kunnen doen wat ik gehoopt had. Na mijn termijn hoop ik in de gemeenteraad de stem van de nacht te laten horen. Aan het eind van 2022 loopt mijn termijn als Nachtburgemeester af en zal iemand anders de titel overnemen.

4. Wat wil je de komende jaren graag bereiken?
Ik wil over vier jaar kunnen zeggen dat er in de cultuursector meer ruimte is voor jongerencultuur. Denk hierbij aan de hiphop en de nachtcultuur. Jongeren missen nog te vaak een stem in de politiek. Ik hoop de komende vier jaar heel veel jongeren te spreken en hun stem te vertegenwoordigen in de gemeenteraad.
Cees de Beer
Cees de Beer

Cees is raadslid en 2e vice-fractievoorzitter van Stadspartij Nijmegen.Portefeuille: Cultuur – Cultuurhistorie – Onderwijs - Werk & Inkomen
Word lid