Cees de Beer

1. Waarom is Nijmegen jouw stad?
Nijmegen is de stad waar ik geboren ben en groot ben geworden. Dit is de stad waar ik vriendschappen heb opgebouwd, herinneringen voor het leven heb gemaakt en waar ik thuis kom als ik over de brug naar huis rijd. Ik ben van plan om altijd in Nijmegen te blijven. Een stad die niet te groot is om in te verdwalen, maar groot genoeg is om in rond te dwalen.

2. Waar haal je de meeste voldoening uit in de werkzaamheden voor de fractie?
Dat je het mag doen voor de stad. Er is binnen onze partij zoveel liefde voor onze stad en dat we die liefde met elkaar mogen delen is heel bijzonder. Dat wij samen mogen werken om plannen te maken om onze stad nog mooier te maken en elkaar te helpen om elkaars ideeën nog beter te maken en zo samen de stad naar een volgend level tillen.

3. Wat doe je naast je werk voor de fractie?
Ik ben in 2014 gestart met het spoken word platform Mensen Zeggen Dingen, waar ik sinds 2019 nog slechts voorzitter van ben. Ik probeer alle ervaring die ik destijds heb opgedaan in te zetten om (voornamelijk kleine) culturele organisaties verder te helpen op organisatorisch en zakelijk vlak. Daarnaast werk ik als community manager voor Republiek, een organisatie die de monarchie af wil schaffen en van Nederland een republiek wil maken.

4. Wat wil je de komende jaren graag bereiken binnen de Stadspartij en de raad?
Ik wil graag dat we als Stadspartij verder groeien en de volgende verkiezingen de grootste worden. Dat betekent dat we de dubbele cijfers moeten gaan halen. Ik voel dat dat kan. Daarvoor is het belangrijk dat we komende jaren doorgaan met het behalen van successen. Voor mij geldt dat ik nog een hoop wil doen op het gebied van cultuur, om daar in ieder geval te zorgen dat hiphop en het nachtleven daar een vaste plek krijgen en behouden, dat we doorgroeien op het gebied van erfgoed en dat we ervoor blijven zorgen dat alle Nijmegenaren in Nijmegen mee kunnen blijven doen, van jong tot oud. Dit is en blijft een stad van iedereen.

5. Op welke prestatie van jezelf binnen de Stadspartij ben je trots?
In bijna twee jaar is er al veel gelukt. Het helpt mee dat we in de coalitie zitten en bij de coalitieonderhandelingen verschillende zaken al binnen konden tikken, maar ook ervoor hebben kunnen zorgen dat de leuke dingen in het leven, zoals bbq'en, gewoon nog kunnen. Op mijn eigen prestaties ben ik het meest trots wat ik bereikt heb wat betreft de nachtvisie die we in 2024 eindelijk krijgen als stad. Maar ook het beleid dat we nu hebben voor street art, wat we als stad te lang hebben laten liggen. En natuurlijk dat we blijven investeren in hiphop/urban.

Ik ben blij dat ik een stem kan zijn in de gemeenteraad voor jongerencultuur en ervoor kan zorgen dat we als stad hierin blijven investeren en meegaan met de ontwikkelingen die er zijn. Daar ga ik de komende jaren, maar ook zeker de jaren daarna, graag mee door.
Cees de Beer
Cees de Beer

Cees is raadslid en 2e vice-fractievoorzitter van Stadspartij Nijmegen.Portefeuille: Cultuur – Cultuurhistorie – Onderwijs - Werk & Inkomen
Word lid