Stadspartij DNF: ‘’Vragen over locatie nieuwbouw Moskee”

De Eyup Sultan Moskee heeft plannen voor nieuwbouw en heeft hiervoor als locatie het parkeerterrein aan de Neerbosscheweg, nabij het Jonkerbosplein, op het oog. Het college gaat binnenkort in gesprek met omwonenden over de mogelijke bouw.

Stadspartij De Nijmeegse Fractie (DNF)  steunt de bouw van een nieuwe moskee. De Eyup Sultan Moskee heeft een goede naam opgebouwd in de huidige buurt Bottendaal en hoort helemaal thuis in Nijmegen. We hebben alle vertrouwen in hun aanpak.

De beoogde locatie is echter een economisch ontwikkelingsgebied. In de directe omgeving bevindt zich onder andere 52-degrees, Novio Tech Campus en NXP Semiconductors met achterliggend het hele Winkelsteeg bedrijventerrein. In het verleden was de locatie beoogd om de toekomstige uitbreiding van 52-degrees hier te realiseren en ruimte te bieden voor innovatie. Deze plannen zijn als gevolg van de huidige economische situatie op de plank blijven liggen.

Stadspartij DNF vraagt zich af of het verstandig is om nu op deze ontwikkellocatie de nieuwe Moskee te bouwen. Dit betekent namelijk dat daar geen toekomstige expansiemogelijkheden voor het bedrijfsleven en hun plannen voor meer innovatieve en high tech ontwikkeling meer zijn.

We vragen ons af welke locaties er door het college verder beoordeeld zijn,  waarom deze niet voldoen en waarom de keuze van het College is gevallen op het parkeerterrein aan de Neerbosscheweg.

Voor wat betreft stadspartij DNF zijn er voldoende alternatieven die mogelijk ook geschikt zijn waarbij de ontwikkellocatie Neerbosscheweg open blijft voor de beoogde uitbreiding.

We denken hierbij bijvoorbeeld aan de locatie van oude Hogeschool Arnhem Nijmegen in Dukenburg, ontwikkellocatie Teersdijk nabij Tolhuis of bij de Megabioscoop in Ressen.