Jean-Paul Broeren

Raadslid

Portefeuille:

Veiligheid, openbare orde, Mobiliteit, Parkeren, Sport, Ruimte & Bouwen (stedelijke ontwikkeling), Grondbeleid, Waalsprong & Waalfront,) Sportaccommodaties, Evenementen, Klimaat & Energie

mail: jean-paul@stadspartijnijmegen.nl

 

 

1. Waarom is Nijmegen jouw stad?
Nijmegen is mijn thuis. Ik ben geboren en getogen in Nijmegen, vroeger wonend in Hatertse Hei en nu in Grootstal. De sportstad Nijmegen, NEC, het grote aanbod sportclubs, de heerlijke oude stad, het omarmen van de Waal, de Vierdaagse, mooie parken in de stad, binnen enkele minuten in het bos staan en natuurlijk het Goffertstadion.

2. Waar haal je de meeste voldoening uit in de werkzaamheden voor de fractie?
Het grote gevoel van saamhorigheid en het samenwerken met elkaar, maar vooral weten wat er leeft onder de bewoners van de stad en dat omzetten naar daden. Zo kunnen we iets beteken voor hen. Met de komst van De Nijmeegse Fractie is er eindelijk een partij die zich sterk maakt voor de sport en er naar toe wil werken dat Nijmegen weer de topsportstad wordt van weleer. IJshockey, NEC, basketbal, hockey, judo, turnen, zwemsport en tennis zijn sporten die de top weer moeten kunnen benaderen. De jeugd moet de kans krijgen om de sport uit te oefenen die ze willen en dat op goede accommodaties en locaties in de stad kunnen doen. Hier ga ik me de komende jaren vol voor inzetten.

3. Wat doe je naast je werk binnen de fractie?
Ik werk als isolatietechnicus in het dagelijks leven. Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken. Verder zijn Karin en ik druk met onze 4 jongens die allemaal voetballen. Zelf speel ik ijshockey bij de Nijmegen Knights, waar ik goalie van ben. Daarnaast ben ik selectiejeugdtrainer bij vv Brakkenstein C1 en vrijwilliger bij NEC juniors waar ik veel voldoening uit haal.