Jaag lokale foodtrucks niet weg uit de Goffert wegens gemakzucht


Een van de beroemde Nijmeegse foodtrucks die al 30 jaar bij ieder Goffert concert klaar staat

Tijdens concerten in de Goffertwei verzorgen lokale foodtrucks al sinds jaar en dag een warme ontvangst van concertgangers door een mooi straatje van foodtrucks op te stellen rond de Muntweg. Het huidige College B&W is van plan daar een stokje voor te steken. Voortaan zouden er dan geen foodtrucks meer opgesteld mogen staan buiten de concertweide. Alleen de concertorganisator zelf mag dan nog binnen de hekken etenswaren verkopen.

Zuur, want het zijn juist lokale ondernemers die met hun foodtrucks hiermee hun boterham verdienen. Binnen de hekken van het concert krijgen zij geen standplaats. Het College B&W doet dit omdat de foodtrucks zwerfvuil in de hand werken. Stadspartij DNF vindt het dan maar geheel verbieden van deze foodtrucks een te gemakzuchtig standpunt.

De foodtruckeigenaren hebben zich bereid verklaard om in overleg met de gemeente extra maatregelen te nemen. Deze bereidheid krijgt als het aan wethouder Velthuis ligt geen kans. Stadspartij DNF dient daarom samen met VVD, PvdA en GroenLinks een motie in zodat deze foodtrucks gewoon hun standplaats kunnen blijven behouden, onder voorwaarde dat zij extra maatregelen nemen om te zorgen dat afval beter wordt opgeruimd.

Bekijk hier een reportage door TV Gelderland over dit nieuws.

1 reactie

  • Mirel Duis schreef:

    Schandalig dit. De hard werkende mens de dube van de fouten van een ander persoon. Een probleem wat gemakkelijk kan worden opgelost zou je denken. Waarschijnlijk gaat het hier niet om het onzinnige afval probleem maar een vette deal die de gemeente heeft gesloten met MOJO, deze zal wel heel erg diep in de buidel hebben getast om de horeca zelf in beheer te houden. En natuurlijk zwigt de gemeente voor een vette zak met geld. Alleen zijn ze te zwak om dit te erkennen. Pak de hard werkende ondernemers hun boterham niet af, zij hebben het in deze corona tijd al zo zwaar. Te schandalig voor woorden dit.